Digitalisering i byggebransjen

 

Byggebransjen er i en rivende utvikling, og digitalisering er helt avgjørende for å bedre effektiviteten og produktiviteten i prosjekter.

Kristoffer Tungland har i to år utelukkende jobbet med utvikling av digitale modeller av bygg, såkalt BIM ( bygningsinformasjonsmodellering )

Heldige er vi som fikk han på besøk for å holde foredrag om BIM

 

Kristoffer er utdannet elkraftingeniør, men har de siste årene jobbet utelukkende med utvikling av digitale modeller av bygg. Det har han gjort nasjonalt gjennom blant annet standardisering og utvikling av viktige programvarer, og internasjonalt i rollen som foredragsholder om norsk BIM prosjekter.

Oktober 2018 mottok han prisen som «Årets Unge Rådgiver» – den dyktigste unge rådgiveren i ingeniørbransjen. Han hylles for å utvikle digitaliseringen av byggebransjen, blant annet gjennom sitt arbeid med Stavanger Universitetssykehus.

I dag jobber Kristoffer som BIM-spesialist i COWI med særlig vekt på utvikling av verktøy og prosesser. Den siste tiden har han utviklet en BIM-metode for industrialisering av byggeprosjekter som høster internasjonal anerkjennelse. Arbeidet han gjør innen feltet er med på å utvikle bransjens kompetanse, samt å hente ut gevinstene man lenge har snakket om ved bruk av digitale modeller og BIM.

 

Samtlige ansatte hos Odd Hansen fikk delta på foredraget, noe som helt klart er en fordel for en helthetlig forståelse av BIM-verktøyet. Vi har jobbet aktivt med BIM-prosjektering i flere år, og dette foredraget var i aller høyeste grad en bekreftelse på at dette blir den nye hverdagen i byggebransjen.

Tusen takk for besøket Kristoffer!

 

HER kan du lese hele artikkelen fra Næringsforeningens kåring av prisen.

 

 

 

Se også: