Enestående fordeler med enebolig

Velger du å bygge ny enebolig, får du fordeler og handlingsfrihet du bare kunne drømt om hvis du hadde gått for bruktbolig.

Fordeler med å bygge enebolig

Odd Hansen har frem til i dag bygget nærmere 600 eneboliger på Haugalandet. Blant våre ulike arkitekttegnede og kvalitetsfulle hustyper, finner du både landlige, tradisjonelle og funkisinspirerte boliger som kan huse deg, din familie og deres historie i fremtiden.

Hvor stor walk-in garderobe skal du og din kjære ha? Skal kjellerstua være stor nok til å romme et biljard- og bordtennisbord, eller holder med plass til en myk sofa foran en gedigen storskjerm? Takhøyden, skal den være ekstremt høy eller bare høy?

Et helt hus hvor alle rom er bygget etter dine ønsker og behov. Foruten de store utfoldelsesmulighetene, finnes det også andre essensielle fordeler ved det å bygge og kjøpe sin egen enebolig.

Ingen heseblesende budrunder

  • Ved kjøp og bygging av enebolig betaler du kun 2,5 prosent av tomteverdien i dokumentavgift til staten, ikke 2,5 prosent av kjøpesummen som ved kjøp av bruktbolig.
  • Kjøper du enebolig, slipper du heseblesende budrunder. Dermed får du god tid til å fokusere på planlegging og innflytting.
  • Ingen plutselige og uventede kostnader. Alt av priser avtales på forhånd.

Trygt og sikkert boligbytte

Ved overtagelsen av din nye enebolig har du et hus med minimum 5 års reklamasjonsrett. Overtagelsen skjer etter ordnede forhold og ved signering av trygge og standardiserte kjøpskontrakter. 

I nyere hus er det i tillegg tatt større hensyn til barnesikring, samtidig som boligen vil ha nye sikringsskap og andre elektriske løsninger og installasjoner.

Lave energikostnader 

Hus som bygges i våre dager er energibesparende, med energiøkonomiske og klimavennlige løsninger hva gjelder oppvarming, isolasjon og bygningsmaterialer. Odd Hansens hus bygges med balansert ventilasjon, etter høye tekniske krav og innehar behagelige temperaturer hele året, noe som holder energikostnadene nede på et like behagelig nivå.

Lite vedlikeholdsutgifter

De siste år har materialene som brukes til å bygge hus blitt mer solide og robuste med tanke på ytre påkjenninger. Om man ønsker det, kan ditt nye hjem også bygges med tilnærmet vedlikeholdsfrie materialer.

Med andre ord slipper du å sette av tid og penger til vedlikeholdsarbeid i nær fremtid. Alt det nye ved huset ditt gjør at du bare kan nyte, uten at du trenger å yte. 

Sjekk ut vår nye husserie – Olahus

Andre forder ved å bygge enebolig

  • Ditt nye hjem har aldri vært bebodd tidligere. Alt er splitter nytt og ubrukt, utformet og bygget etter dine ønsker og preferanser. Ingen slitasje, bare ekstase. I deres boligdrøm skal dere skrive deres egen historie, skape nye minner og sette deres helt egne særpreg.
  • Under byggeprosessen av din kommende enebolig har du god tid til å planlegge flyttingen og til å selge din tidligere bolig til en pris du setter pris på.
  • Funksjonelle rom som kjøkken og bad får markedets siste og smarte løsninger. Du får en bolig med moderne utforming og løsninger – altså et tidsriktig og moderne hjem hvor du og dine har tatt alle valg. En ny enebolig, som bare er deres.      

Se også: