Fra studenthybel til ny enebolig

Da Ida Marie Tollevik og Finn-Erik Andersen var ferdige med studietilværelsen hadde paret egentlig liten tro på drømmen om å kunne kjøpe og flytte inn i en splitter ny enebolig. Like ved Tornesvatnet i Haugesund går nå drømmen imidlertid i oppfyllelse.

– En dag mine foreldre var ute og gikk tur, så de at det var satt opp et stort skilt med skisser av boligene som skulle bygges her. De registrerte også at boligene var husbankfinansiert, noe som kunne være perfekt for oss, forteller Ida Marie Tollevik.

Sammen med kjæresten Finn-Erik Andresen bodde hun på det tidspunktet i en slitt blokkleilighet fra 60-tallet iKristiansand. Paret har få problemer med å innrømme at de så frem til en tilværelse utenfor leiemarkedet. At de skulle ende opp med å eie en flunkende ny enebolig, anså de imidlertid som utenfor sin rekkevidde.

– Vi som var nyetablerte og kom rett fra studenttilværelsen, hadde aldri sett for oss at vi kom til å ende opp med en så stor og splitter ny bolig. Vi hadde imidlertid aldri klart dette uten de ordningene Odd Hansen hadde å tilby oss, innrømmer Finn-Erik.

Naturlige pluss

At boligen like ved Tornesvatnet var husbankfinansiert, var en av hovedgrunnene til at paret gikk for akkurat dette boligprosjektet.
– Samtidig vokste jeg opp på nabofeltet her, så jeg visste jo at vi kom til å trives godt her, smiler Ida.

Samboerparet fra henholdsvis Haugesund og Hønefoss setter pris på tid ute i naturen, og mener derfor at de nå har truffet midt i blinken.

– Selv om vi har kort vei til sentrum, er det er deilig å komme seg litt utenfor og å slippe mye biler og støy. Det å ha så mye natur rundt seg er virkelig et stort pluss. Det som også er positivt her er at vi ikke er avhengige av bil når vi tenker oss ut på tur, påpeker Finn-Erik.

Noe Ida verdsetter ekstra høyt er nærheten til havet.
– Her er det perfekt å gå å bade med hunden vår og å se på de nydelige solnedgangene.

Et godt sted å vokse opp

Det nyetablerte paret har kjøpt én av de fem eneboligene i første byggetrinn ved Tornesvatnet som Odd Hansen nå har overlevert til sine nye eiere.

Ett av kriteriene Ida hadde da duoen var på boligjakt var at boligen og deres nye nabolag var et området som det var trygt og godt å bli flere i.

– Vår utvalgte bolig skulle være en bolig vi kunne bo lenge i og hvor det var plass til å ha barn. Utenfor ser kanskje boligen vår liten ut, men når man kommer inn blir man virkelig positivt overrasket. Her har vi fått mye for pengene.

– Og når vi får barn er det et stort pluss at skoleruten til Saltveit skole er tilgjengelig like utenfor døra vår, sier Finn-Erik.

Utbygger Odd Hansen ferdigstiller snarlig også de seks boligene i det neste byggetrinnet, som alle er klare til overtakelse i løpet av 4. kvartal i år. Ida og Finn-Erik gleder seg stort til at også nabohusene blir fylt opp med nye innflyttere og er rimelig sikre på at  også de smiler like bredt som de selv gjorde ved innflytting.

– For det å endelig å få eie noe selv og noe helt nytt var en fantastisk følelse.

 

 

 

 

Se også: