– Jeg elsker alt ved huset

 

Bare tre måneder etter at snekkerne begynte sitt arbeid, har Ingvil, Chimz og deres to barn flyttet inn i deres splitter nye Olahus fra Odd Hansen på Moster. – Jeg elsker alt ved huset, smiler Chimz.

Ingvil og Chimz' Olahus

– Vi brukte mye av desember i huset slik at barna skulle venne seg til det og for å sette vårt eget preg før vi flyttet inn, forteller Ingvil. Selv om huset stod ferdig like før jul, valgte familien å vente med å flytte inn til over nyttår.

– I hele desember bodde vi hjemme hos Ingvil sine foreldre. På den måten kunne vi kose oss med jul samtidig som vi kunne flytte inn litt etter litt og når det passet oss, sier Chimz.

Fossefall på kjøkkenet

Han er født og oppvokst i Livingstone i Zambia. En by mest kjent for å tidligere være landets hovedstad og for å være møtestedet for turister som ankommer det afrikanske kontinentet for å oppleve de verdenskjente Victoriafallene. Landemerket har Chimz tatt med seg til Norge og inn i det nye huset på Moster.

– Vi har tapetsert Victoriafallene på veggen over kjøkkenbenken. I tillegg har vi lamper og pyntegjenstander av kobber, Zambias hovedmineral. Vi har valgt å innrede huset med en kombinasjon av det zambiske og skandinavisk design, forteller de ferske huseierne.

Olahus på Bømlo

Minnerike vegger

Da de overtok huset var alle veggene hvite. Nå har paret malt en bjelke med trenyanser og seks andre vegger er kledd med spreke farger.

– Bildene vi har hengt på veggene er fotografier vi har tatt selv fra plasser som betyr noe spesielt for oss, informerer Ingvil.

I stua har de fått installert vedovn. I julemåneden fikk de montert og satt sammen en hel del møbler og skap.

– Vi har også byttet ut døra inn til stua med ei glassdør. Stuedøra skal vi ta i bruk nede når vi innreder der.

Mange plusser med Olahus

Nå anbefaler de Olahus-serien på det varmeste for andre som går rundt med byggeplaner for eget hus. Paret trekker særlig frem det at man ikke har byggelån når man bygger et hus i Olahus-serien som et stort pluss.

– Odd Hansen har tatt mange valg for deg i forkant, men du har selvsagt også mulighet for å komme med ønskede endringer om du ønsker det. Selve byggeprosessen går veldig raskt siden Olahus-serien er standardisert for å holde prisen nede og effektiviteten oppe. I vårt tilfelle overtok vi huset ganske nøyaktig bare tre måneder etter at snekkerne hadde begynt sitt arbeid.

Ingvil og Chimz gleder seg nå til å med tid og stunder gyve løs på innredningen av første etasje.

– Med en etasje som man skal innrede selv, har vi muligheten til å være kreative og utføre innredningen når tid og penger strekker til.

Gleder seg til å komme hjem

Selve flyttingen gikk bra, mye takket være god hjelp fra venner og familie.

– Vi har fremdeles mye som skal pakkes ut, men det sies vel at det gjerne tar et år å komme seg helt til rette, tenker Ingvil høyt.

– Jeg elsker alt ved huset, svarer Chimz på spørsmål om hva han liker best med den nye boligen. Ingvil fremhever det å eie noe eget, hvor de kan utfolde seg kreativt og som de kan gjøre til sitt på sin egen måte.

– Vi må fremdeles klype oss i armen. For både små og store er kjempefornøyde. Vi gleder oss alle til å komme hjem til huset hver eneste dag, smiler Ingvil.

 

Les mer om byggeprosessen til Ingvil og Chimz:

Se også: