Møt et snekkerlag

Hvem er disse karene som bygger eneboligene for Odd Hansen?

Du har kanskje sett de røde bilene med Odd Hansen logo, som kjører rundt om på Haugalandet?

Odd Hansen har 15 ansatte tømrere med 2 lærlinger. Her får du møte noen av dem:

 Snaekkerlag Gudmundur

Gudmundur 58 år. Sindre 28 år. Vegard 27 år.

Total erfaring: 50 år i tømrerbransjen!

 

4 kjappe spørsmål til laget:

Hva er det beste med jobben?

Godt arbeidsmiljø

Hva er det verste med jobben?

Dårlig vær

Hvor mange skiver har dere med til lunsj?

Sindre har 12stk!

Deres beste tips til Odd Hansens fremtidige huskunder?

Ikke å bekymre deg, du får ikke bedre folk på jobben

 

 Gudmundur, Sindre og Vegard:

 

Snekkerlaget er en gladgjeng, Vegard og Gudmundur har jobbet sammen lenge og Sindre er læregutt og sønn av Gudmundur. Båndet i gjengen er tett, og de er en gjeng som ler høyt og har en morsom tone. Laget holder nå til i Sveio på Hope der de bygger en stor enebolig for det som faktisk er Vegards bror!

 

Vegards snekkerplaner ble til allerede som liten guttunge. Å bygge lekehytter og være utegutt gjorde valget til en fysisk, utejobb helt naturlig.

Han ble ansatt som tømrer i Odd Hansen i 1999 etter 2 års lærlingtid. Når spørsmålet: Hvorfor Odd Hansen? Dukker opp, svarer Vegard: Læreren sa at hvis jeg ville bli en god snekker så burde jeg lære å bygge nytt, før du lærer å fikse på gammelt. Odd Hansen ble en naturlig plass å søke lærlingplass. Med et godt rykte som et seriøst og godt firma som bygde nye eneboliger. Etter litt utplassering under skoletiden fikk Vegard lærlingkontrakt. Vegard gikk på det som da het Tømrerlinjen på Haugaland videregående. Vegard er gift og har en gutt på et halvt år. Familien bor i en bolig laget av Odd Hansen prosjekt på Stemmemyr.

 

Vegard var lærling hos Gudmundur og har aldri kommet seg vekk fra laget. «Heldigvis» sier Gudmundur. Han flirer av Vegard sin mediedekning på Haugalandet. Vegard er i Odd Hansen sin reklamefilm og Gudmundur syns nok det er litt stas å få være på lag med en filmstjerne. Gudmundur er fra Island, men bor i Kopervik på Stangeland med kona som driver Kopervik Catering. Kanskje du så det nydelige huset hans med julelys i desember? Han ble ansatt i Odd Hansen i 1999 og husker ikke hvorfor han ble snekker, men mener å huske at det falt naturlig å lære seg faget og han hadde lyst å lære dette. Det er godt å bygge noe, det står igjen et hus når du er ferdig på jobben. Det føles bra.

 

Sindre kom på laget som følge av flere tilfeldigheter. Han syns det er helt fantastisk å være lærling. Vegard og Gudmundur gir Sindre både erfaring og kompetanse i ett.

Sindre trener jiu-jitsu i fritiden, ellers er han motorinteressert og pappa

Nå har laget jobbet på Hope i Sveio i 4 måneder. De bygde først et hus med alt på et plan som er nabohuset til det huset de bygger nå. Nå bygger de en stor to etasjes enebolig på ca 220 m2.

Neste hus er et toetasjes hus med garasje. Tomten er snart klar på Kalvatre i Kopervik.

 

Laget oppsummerer med at å være tømrer er et fantastisk yrke. Det å bygge et hjem er FANTASTISK.

Sørensen
Huset som nå er under bygging i Sveio
Olsen
Neste tomt på Kalvatre, Karmøy

 

Odd Hansen: Godt håndverk, vårt livsverk.

Se også: