Nytt hjem til jul

 

Om bare noen uker står det nye huset til Ingvil, Chimz og deres to barn ferdig. – Vi bobler over av iver, takknemlighet, glede og spenning, smiler paret.

– Det er som en forelskelse. Det starter med sommerfugler i magen og som jo mer vi blir kjent med huset ender opp i en stor kjærlighet med ro i sjela, trygghet og lykke, forteller Ingvil Aase Manangi.

Siden forrige artikkel om byggeprosessen av det nye huset deres har det skjedd mye på tomten på Moster på Bømlo. Utvendig er huset nå ferdig. Innvendig har håndverkerne ferdigstilt maling, gulv og vegger. Nå er det hovedsakelig listing, kjøkken og bad som gjenstår før firkløverets bolig, hustypen Haugalandet 185 fra Odd Hansens Olahus-serie, står ferdig.

– Vi bobler over av iver, takknemlighet, glede og spenning. Håndverkerne har vært effektive. Samtidig setter de av tid til oss når vi stikker innom for å se, spørre og prate om arbeidet deres, sier Ingvil.

Huset til Ingvil, Chimz og deres to barn står snart ferdig på Moster, Bømlo.
Huset til Ingvil, Chimz og deres to barn står snart ferdig på Moster, Bømlo.
Ferdig lenge før tiden

Før byggestart fikk familien beskjed om at det ville ta seks måneder fra start og til de kunne flytte inn i sitt nye hjem. Tidlig i prosessen kom imidlertid kontrabeskjeden om at prosessen bare ville ta rundt tre måneder. Dette betyr at huset vil være innflyttingsklart allerede rundt 15. desember.

– Byggeprosessen har vært bra og gått fort. Vi har alltid fått høre at denne prosessen er stressende. At vi må regne med at ikke alt går på skinner. Men vi har enda tilgode å oppleve de store problemene De få humpene vi har møtt på har vært så små at de har blitt fikset før vi har rukket å snu oss, sier Chimz.

Følg byggeprosessen til Villa Manangi på Instagram:

Fleksibel hustype

For hus i Olahus-serien er valg av kjøkken, bad og farger på veggene tatt på forhånd. Samtidig kan du gjøre endringer som for eksempel andre fronter på kjøkken og gå for en annen type gulv mot et tillegg i prisen.

– På denne måte er mange valg forenklet og det fører til mindre stress og press på oss i byggeprosessen. Det er nok mye av grunnen til at vi har hatt lave skuldre under hele  byggingen, mener Ingvil.

Har tenkt helhet

– Vi har valgt å ha like materialer i trappetrinnene som gulvet oppe i 2. etasje for å få en fin helhet. Nå gleder vi oss til å ta fatt på første etasje selv. Vi har tenkt helhetlig også der og gått for fliser i entreen. Dette gjør det lettere for oss når vi senere skal legge gulv selv, opplyser hun.

Paret og deres barn teller nå ned dagene før de for første gang flytter inn i en bolig de eier selv.

– Da blir det montering av møbler, maling av kontrastvegger, opphenging av lamper. Vi gleder oss til generelt bare å flytte inn, bli bedre kjent med huset og nyte den nye tilværelsen og julen i vår nye bolig, smiler Ingvil og Chimz.

Se også: