Velg leilighet fra listen eller fasadebildet under.

Beverskaret – trinn 4
Nr Rom Kvm Pris
  • Kontakt meg

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Nyhetsbrev

Som mottaker av nyhetsbrev for Beverskaret – trinn 4 vil du få tilsendt informasjon rundt salg, bygging og alltid være først ut med generelle nyheter om prosjektet.

Du kan også navigere ved hjelp av piltastene på tastaturet

  • Kontakt meg

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Velkommen til vakre Beverskaret

Det er, og skal være, vanskelig å finne seg ny bolig. Du har mange kriterier som skal oppfylles, før hjertet begynner å pumpe litt ekstra idet du finner den rette. Helst skal boligen ligge plassert slik at du har kort vei og gange til det meste, med et mangfold av turstier i skog og mark, og urbane utfoldingsmuligheter, like utenfor stuedøren.

Er du ekstra nøye, skal du fra boligen og den store solvendte terrassen din også ha en utsikt som hver dag bekrefter at du bor mellom bakker og berg ute ved havet.

 

 

Boligen din skal ligge kortest mulig fra, og på grensen til, alle elementene du fyller livet ditt med. Natur, kultur, butikken, sentrum, arenaer for sosial omgang med familie og venner, samt transportmuligheter til der du og dine kjære ønsker å ta turen. Utenfor blir din og dine nye naboers tomt pent opparbeidet med murer, beplantning og belysning, og veier og parkeringsplasser asfalteres.

Du er ferdig med vedlikeholdsarbeid og oppussing, og ønsker deg alt klappet, klart og nøkkelferdig. Det vil du få med slette malte vegger og himlinger, vegghengte toaletter, balansert ventilasjon med varmegjenvinning, og stor skyvedørsgarderobe. Kjøkkeninnredningen inkluderer komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Alt er nytt, ubrukt og ferdig installert. Vannbåren varme i flise- og parkettlagte gulv gir leiligheten en lun og god oppvarming.

Kjenner du deg igjen i kriteriene ovenfor, blir det sannsynligvis ikke så vanskelig å finne din nye bolig likevel.

For på toppen av Haugesund, ved foten av Vardafjellet og på grensen til alt, er Odd Hansen nå i gang med fjerde og siste byggetrinn av Beverskaret Terrasse. Byggetrinnet utgjør ferdigstilling av de 36 siste av i alt 108 terrasseleiligheter på byens beste østkant, tegnet av arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke AS, ved Sivilarkitekt Jan Ove Bjørheim.

Terrasseleilighetene vil være selveierleiligheter der hver leilighet får skjøte på sin leilighet, garasjeplass og bod. Fellesutgifter til varmtvann for oppvarming og varmtvannsforbruk, forsikring, trappevask, fiberoptikk med TV, strøm til fellesområder, vaktmester og ikke minst vedlikeholdsfond, deles mellom leilighetene. Erfaringsmessig dekker ca. kr. 25,- pr kvadratmeter leilighet pr måned dette. Haubo vil ivareta forretningsførselen for sameiet.

Bygget blir bygget etter krav fra de nyeste byggeforskriftene som blant annet krever at store deler av energiforbruket skal være miljøriktig. Vi løser det med varmepumper som henter energien fra jordvarme og produserer varmtvann som sendes ut til den enkelte leiligheten både som gulvvarme og til forbruksvann. Leiligheten får da dekket størstedelen av sitt energibehov fra fellesanlegget. Brannsikring i bygget dekkes med at leilighetene får sprinkleranlegg.

Prisliste

Utbygger forbeholder seg retten til å endre prisene underveis i prosjektet.

Betalingsbetingelsene er gunstige for kjøperne:
For å reservere leilighet må kjøper signere budskjema som sikrer deg som kjøper retten til den tildelte leiligheten. I forbindelse med signering av kontrakt betales det et forskudd på 10% av kjøpesummen.

Hver kjøper får utlevert nøyaktigleveransebeskrivelse. Vi tar forbehold om mindre justeringer av tegninger og beskrivelser.

Beverskaret ligger lunt til på sørsiden av Vardafjelltoppen, mellom Litlaskar og Vardafjell. Turterrenget begynner omtrent i det du går ut av døren, med stier opp på Vardafjellet og videre til Djupadalen, eller over til Gåsavatnet i øst.

På bildet ser du et lite stykke historie. Det viser Beverskaret sett fra vest og er tatt rundt 1950. (Fotograf: Einar Sæbø).  Markene her var uten et eneste tre og stedet ble ikke ansett som veldig sentralt den gangen. I dag fremstår Beverskaret som en liten perle i solsiden av Vardafjellet, med korte avstander fra det meste og med turterreng like utenfor.

Nærmeste matbutikk er kun 5 minuttes gangavstand unna, og det tar ca 15 minutter å gå til sentrum. Bussforbindelse er like nedenfor i Fjellveien.

Historikk

Gatenavnkomiteen har ikke funnet igjen navnet Beverskaret på eldre kart. De har heller ikke funnet det sannsynlig at det har noe med dyret bever å gjøre.

Flere lokale informanter mener det må være etter en mann som ble kalt for Beveren, som trolig bodde i eller i nærheten av dette området. Han het egentlig Karl Strømmen, men ble kalt Kalle Bever fordi han var så sterk. Han jobbet på Hemmingstad gård.

Dessuten står det oppført en Carl Bæver i ulike målebrev tilknyttet utskillelse av eiendom i området tilhørende Litlasund. Kunne dette være samme mann?

Gatenavnkomiteens søk i folketellingene for Haugesund viser seg at dette er to ulike herrer.

De har funnet en Carl Bæver i Folketellingene fra 1900. Han var født i 1853, byggmester og bodde i Haraldsgata 49. Navnet går igjen i ulike målebrev fra rundt 1910, da som nabo i området tilhørende Litlasund (i området rundt Haugaland videregående skole).

Karl Strømmen var født i 1885 og var elev ved styrmannskolen i 1910. Han bodde også innenfor gårdsnummeret for Litlasund, som også planområdet ligger i.

Det er derfor ikke sikre kilder for hvorfor Beverskaret ble kalt for Beverskaret, men det er sannsynligvis etter en av de to herrene, Carl Bæver eller Karl Strømmen (Kalle Bever).

Følgende forslag ble enstemmig vedtatt den 06.05.2014.

Følgende navn vedtas til boligprosjekt ved Fjellvegen og Litlaskar:

Navn på gate: 1. Beverskaret

Enten du lurer på kjøpsprosess, byggeprosess, finansiering, overtakelse eller verdivurdering av eksisterende bolig, kan vi svare deg på det aller meste. Besøk oss, ring eller send en epost. Kontakt gjerne prosjektleder direkte.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.