Realiserer drømmen om enebolig


Hver dag i nesten tre år kjørte Ingvil, Chimz og deres to barn forbi sin egen tomt og dagdrømt om huset de en dag skulle bygge der. Nå er dagdrømmen endelig i ferd med å bli til virkelighet.

Bygger enebolig på Moster
Fra venstre; Jason, Ingvil, Chimz og Jessica

– Vi bodde opprinnelig på Stord, men Jason gikk i barnehage på Moster da han ikke fikk barnehageplass på Stord. Vi hadde lenge drømt om å kjøpe hus og saumfart finn.no etter bolig både på Stord og Moster, forteller Ingvil Aase Managi.

En dag dro hun og Chimz på et spontanbesøk til et byggefelt på Moster på Bømlo.

– Og som Chimz sa da vi stod på tomten: «I have arrived home».

Fant favoritthuset i Olahus-serien

Ekteparet falt pladask for både tomten i seg selv og det omkringliggende området. Uten en plan for hva eller når de skulle bygge, kjøpte de tomten på impuls. Tilfeldighetene gjorde at de like etter kjøpet fikk tak i en leilighet de kunne leie på det samme boligfeltet.

– Jason slapp dermed å skifte skole da tiden kom hvor vi skulle bygge huset vårt. Vi har leid denne leiligheten i snart tre år og kjørt forbi tomten hver dag, dagdrømt om at de én dag skulle stå et hus der, erkjenner Ingvil.

Småbarnsfamilien har nå valgt ut hustypen Haugalandet 185 hos Odd Hansen og er nå endelig i ferd med å realisere sin store husdrøm.

Sjøen i bakgrunnen blir utsikten fra stuevinduet til Ingvil og familien.

– Vi har aldri eide egen leilighet eller bolig, så vi går fra å leie til å eie. Huset Haugalandet 185 fant vi blant Odd Hansens husserie Olahus. Dette er et konsept som passer oss godt da man slipper byggelån, samtidig som husene er laget for å kutte kostnader uten at det går ut over husets kvaliteter, sier Ingvil.

Utnytter utsikten maksimalt

Ved ferdigstillelses får paret et morderne hus med to fulle etasjer.

– En åpen stue/kjøkken-løsning i 2. etasje gjør at vi får utnyttet utsikten maksimalt. Ellers består huset av smarte løsninger og en 1. etasje hvor vi kan bestemme mye selv og utfolde oss kreativt. Med dette huset får vi akkurat de rommene vi ønsker oss.

Tomten er nå planert og klargjort for støping av ringmur. Mens Jason (8), Jessica (5) og foreldrene ivrig venter på at huset skal stå ferdig, arbeider de selv på tomta og holder akkurat nå på med å blant annet ordne litt på uteområdet og sette opp bod.

Dronebilde av tomten. Gravemaskina står ca mot nord. Nedre langside på grusringer er i nordvest. Til venstre på det brune området blir det plen, huset kommer til høyre sammen med en liten platting og hage.

Etter at byggingen av huset har startet, tar det rundt 5-6 måneder før firkløveret kan flytte inn i sin splitter nye enebolig.

– Hva ser dere mest frem til ved å flytte inn i eget hus?

– At barna får egne soverom. Å ha noe som er vårt eget, som vi kan gjøre hva vi vil med. Vi ser også frem til å ha stor hage vi kan jobbe i og å plassere og bruke de nye møblene, lampene og interiøret vi har kjøpt over flere år. 

Se også: