Spar tusenvis av kroner med tusenvis av solstråler!

 

Odd Hansen tilbyr nå, som første utbygger i det lokale privatmarkedet, eneboliger hvor solcellepanel er inkludert i prisen. Med teknologi fra Haugaland Kraft og Grønt Boliglån fra Haugesund Sparebank, vil de aktuelle boligkjøperne ha spart titusenvis av kroner etter bare noen år.

Vi er i gang med bygging av 22 flotte boliger med skjermet beliggenhet på Stortu, Torvastad. To av de ledige eneboligene vil nå bli utstyrt med solcellepanel fra Haugaland Kraft – uten ekstra kostnad for kommende kjøper.

Solkraft fra Haugaland Kraft trigger også Grønt Boliglån fra Haugesund Sparebank. For varmer du huset ditt med grønn teknologi, som Solkraft, kan du spare inntil 0,25% rente på hele boliglånet ditt hos den lokale banken.

 

Gode synergier

– Vi er bare i begynnelsen av en meget spennende, grønn utvikling hva gjelder boligbygging. Miljøfokuset står godt i stil med profilen til Odd Hansen, som vi ønsker skal bli enda grønnere enn den er i dag, sier prosjektselger i Odd Hansen, Asbjørn Hovland, og legger til:

 

– Et samarbeid med Haugaland Kraft innen miljøfeltet er svært givende for oss, og er med på å bygge og utvikle gode synergier for begge selskapene.

 

Kan spare over 280.000 kr

Med nåværende verdier på strøm og renter, vil du etter bare 5 år i din nye bolig ha spart hele 69.000 kr*. Etter ti år er den besparte summen nesten doblet – til 133.000 kr.

 

Og blir du boende i eneboligen på Stortu så lenge som 25 år, snakker vi om en besparelse på 289.000 kr.

Unikt i Norge

Som eneste av sitt slag er batteriet Haugaland Kraft tilbyr sine solenergikunder, virtuelt. Det betyr at kunder med solcellepanel på taket, som eneboligene på Stortu, kan lagre solenergi uten å ha et fysisk batteri.

 

Det virtuelle batteriet fra Haugaland Kraft har fått navnet Skybatteri. Med Skybatteri kan kunden styre en større del av sin egen produksjon via Min Side på nettsidene til Haugaland Kraft. Strømmen lagres i «skyen» når du produserer mye, og kan hentes ut når strømprisen ellers er høy, typisk om vinteren.

 

Økende etterspørsel

Konsernsjef Olav Linga forteller at Haugaland Kraft er stolte av å være først ute i vår region med å tilby solcellepanel på nye boligprosjekter.

 

– Vi ser en økende etterspørsel etter Solkraft-produktet og Skybatteriet vårt, og er alltid på jakt etter gode samarbeidspartnere i regionen. Samarbeidet med Odd Hansen bidrar til at vi i større grad kan imøtekomme interessen for Solkraft og skape gode, smarte hjem for strømkundene våre, sier Linga.

 

 

*Besparelser i strøm- og renteutgifter er basert på standard i typisk nytt eneboligprosjekt i dagens marked på BRA 150 kvm, 80% belåning og med solcelleanlegg med installert kapasitet på 7,8 kWp.

 

H-avis har publisert en fin artikkel om vårt samarbeid med Haugaland Kraft – les artikkelen HER

Se også: