Stortrives i Smedasundet 1

Nå er det kun 5 av de totalt 150 leilighetene i Smedasundet 1 som ikke er solgt. Les om hvorfor to ektepar trives så godt i sine nye leiligheter i boligprosjektet ved sundet.

Kjell Emberland og kona flyttet i oktober i fjor inn i Smedasundet 1, byggetrinn 5 – Jiggermast. Ekteparet hadde da bodd 35 år i en enebolig på Kolnes.

– Etter 35 år i et stort hus, med tre etasjer og garasje, har man jo samlet på ganske mye. I all flyttingen fant jeg ting jeg ikke visst vi eide en gang, så det ble noen turer på Årabrot, kan du si, forteller Emberland.

Ekteparet trivdes veldig godt i eneboligen på Kolnes.

– Etter at ungene flyttet ut, var det jo bare oss to igjen. Huset ble da på en måte enda større, og det var mye å holde i orden. Kona elsket å holde på i hagen. Heldigvis var det sønnen vår som kjøpte huset av oss, så når det nå klør litt vel mye i konas grønne fingre, kan hun bare ta seg en tur bort og stelle litt, smiler Emberland.

Duk og dekket bord

Nå stortrives pensjonisten og kona i sin nye leilighet helt nede ved sundet.

– Jeg liker jo sjøen, og her har vi utsikt fra Sletta i nord til Karmsund bru i sør. Leiligheten er på ett plan, så vi har bare ett gulv å sveipe over. Noe av felleskostnadene i sameiet går dessuten til vask og rengjøring av fellesområder. Så her er det duk og dekket bord hva gjelder renhold. Og siden vi kjøpte relativt tidlig i prosessen fikk vi satt vårt preg på hvordan leiligheten skulle se ut innvendig.

Emberland er styreleder i sameiet Jiggermast og har mye kontakt med de andre beboerne i bygget.

– Gruppen beboere består av en fin blanding av både godt voksne, voksne og unge voksne. Pensjonistene, som oss, har gjerne gått for de noe større leilighetene, mens de yngste boligkjøperne har valgt de noe mindre leilighetene hvor flere av dem har benyttet seg av Husbankfinansiering.

– 100 prosent er positive

Styrelederen mener miksen av alder blant beboeren er med på å dra trivselen opp.

– Jeg prater en del med de andre som bor her, ja, og 100 prosent av dem er positive til sin nye tilværelse og sine naboer. Jeg har i hvert fall ikke hørt at noen er negative.

Av boligprosjektets totalt 150 leiligheter er det nå kun 5 som står ledige. I uke 27 det innflytting for kjøperne av leilighetene i byggetrinn 6 – Akter. Dette er byggetrinnet ekteparet Emberland opprinnelig var interessert i, før det dukket opp en mulighet i Jiggermast.

Jiggermast har totalt 28 leiligheter. 13 av dem har nå fått terrassen sin innglasset.

– Dette gir oss på en måte en ekstra stue.

Ekteparet Emberland ser nå de frem til å nyte sommeren ved havet i Haugesund, i leiligheten i Spania og på hytta i Sveio.

– Kona og jeg har ikke prøvd badebassenget her i Smedasundet 1 enda, men det må vi jo få til. For det er et helt unikt alternativ å ha. Datteren vår har imidlertid vært uti, og barnebarna våre er nok lystne på å ta seg en dukkert. Men så var det dette med været, da, ler Emberland, som også kan fortelle at barnebarna har prøvd lekeapparatene, og de falt i smak.

Det gode naboskapet

Ekteparet Mari Østerbøl og Jozef Kozala har bodd i Smedasundet 1 i to år – i byggetrinn 3, Stormast. Hvor ekteparet Emberland flyttet fra enebolig til leiligheten i Smedasundet 1, flyttet Østerbøl og Kozala fra leilighet til leilighet.

– Vi bodde 16 år i leilighet på Hansastø før vi flyttet hit.  Det var bra der borte også, men her i Smedasundet 1 er det helt fantastisk. Vi trives kjempegodt, sier Østerbøl, som fremhever det gode naboskapet.

– Naboene her er kjempekjekke. Vi har fått et spesielt godt inntrykk av dem som bor i vår blokk, hvor det er en god miks mellom både unge og godt voksne. Det er bare bra det ikke bare er folk på vår alder som bor her, for vi trenger litt liv og røre, smiler 68-åringen.

Fremst i rekken

Østerbøl og ektemannen signerte kjøpskontrakt for bolig i Smedasundet 1 allerede på det første salgsmøtet i 2017.

– Vi var bestemte på å skaffe oss leilighet i Stormast da vi mente dette bygget hadde best plassering. Bygget stikker akkurat litt mer ut mot sundet sammenlignet med de andre her i den fremste rekken.

Fra signering av kjøpskontrakt frem til innflyttingsdato gikk det 3 år. Østerbøl innrømmer at de underveis var inne på tanken om å bare fortsette å bo på Hansastøl.

– Men etter at vi flyttet inn her har vi ikke angret et sekund. Vi er veldig godt fornøyde med dialogen med utbygger Odd Hansen, som ga oss muligheten til å gjøre flere forandringer og tilpasninger av leiligheten.   

Før Østerbøl og mannen flyttet inn i Smedasundet 1, benytte seg av gratis interiørrådgivning fra In Design – et tilbud til alle som kjøper ny leilighet i boligprosjektet.

– Vi fikk noen gode tips rundt lamper og lys. Så ble det jo noen nye møbler da det gamle vi hadde fra tidligere ikke passet helt inn i den nye leiligheten vår.

– Besøke farmor i Syden

Ekteparet har lagt sin elsk på flere av de utvendige fellesområdene.

– Vi bor like ved svømmebassenget. Ikke at vi kommer til å bade der så mye selv, men barnebarna våre gleder seg til å hope uti. Før de komme hit sier de at de skal «besøke farmor i Syden», ler Østerbøl, som legger til:

– Så har vi jo det flotte kaianlegget her, som vi ser rett ned på fra terraseen vår i andre etasje. Vi ønsket å bo like ved bassenget og kaien slik at vi fikk se folk. Og her er det stor aktivitet, både i og ved bassenget og på kaipromendaen, som også besøkes en del av for som går tur forbi Smedasundet 1.

Se også: