Boligene har komfyrvaktsystem installert, og dette systemet vil koble ut strømtilførselen til platetoppen ved en faresituasjon.

Under nedhengt ventilator så henger det en sensor med avstilling-/tilbakestilling-knapp. Sensoren vil overvåke platetoppen og grytene under matlaging og dersom det oppstår en faresituasjon eller unormalt høy temperatur i en av grytene/pannene så vil sensoren begynne å pipe, den piper i ca. 20 sekunder før den kobler ut strømmen på platetoppen.

Dersom en opplever piping og det ikke var en faresituasjon (f.eks. at en steker noe med veldig høy temperatur som biff eller bacon) så skal en bare trykke på sensoren før det har gått 20 sekunder og da vil en avstille alarmen og systemet vil da ikke koble ut strømtilførselen. Systemet vil også da «huske» denne situasjonen til neste gang og justere følsomheten sin slik systemet blir mer og mer stabilt når en bruker dette.

Sensoren under vifte har også ett innebygget batteri (CR2032) og dette må byttes når dette begynner å gå tomt for strøm. Sensoren lager da en pipelyd ca 1 gang i minuttet når det er tid for batteribytte.

Sensoren kan også tas ned fra magnetfestet sitt dersom en ønsker å rengjøre denne. Den vil da koble ut strømmen og lage varsellyder umiddelbart når en fjerner denne fra festet sitt. Det er viktig å sette sensoren tilbake i samme posisjon og retning som det stod, deretter trykker man på sensorknappen etterpå for å koble inn igjen strømtilførselen.

Dersom en har hatt en utkobling på systemet sitt så må en bare vente til platene har kjølt seg ned og ringelyden stopper/endrer lyd i stikkontakten bak skuffen under platetoppen, og så kan en trykke en gang på sensorknappen for å få strømmen innkoblet igjen.

For de leilighetene som har takmontert sensor så vil strømmen automatisk koble seg inn igjen når platene har kjølt seg ned tilstrekkelig, det skal derfor ikke være nødvendig å trykke på sensorknappen som da står oppe ved taket.

Her er også en nyttig link til opplæringsvideoer for komfyrvaktsystemet som kan være smart å se gjennom for å lære seg bruken av systemet.